Follow JosefineAn on Twitter frånjosefine -

helgen

Varför är det så att när man har som mest på gång och massa roliga sker att skriva om som man inte varken har tid eller lust att skriva i bloggen? Det är alltid här jag fallerar på detta forum :/

Okej, det är i alla fall bättre att berätta om allt roligt som händer i efterhan än att ge upp (igen och igen). I alla fall, maskeraden va fin, massa roliga kostymer. Jag stannade inte så länge utan va i säng vid kl två. Klockan ringde (allt för) tidigt i lördags och jag kilade upp för att duscha och locka håret.

Klockan åtta gav vi oss iväg till Frölunda för att hämta upp 65st cupcakes (bröllopstårtan) och sedan åkte vi vidare till blomsteraffären för att hämtaut bucketten till den lilla brudnäbben.



Efter detta blev jag avsläppt hos frisören där jag mötte upp bruden som fick sitt hår uppsatt i en Eva Longoria-inspirerad lockig uppsättning. Den va magiskt fin!

Dagen fortsatte med att hämta ut resten av blommorna hos floristen, hämta upp den blivande mannen och åka hem till Kållered för att klä på brudparet, käka lunch och sedan dra iväg till Botaniska trädgården för fotografering.

Direkt efter detta var det dags för vigsel och sedan bröllopsfest!

Allt var kanon och det blev en pangdag!   =)



Efter den här fantastiska helgen var det bara att dyka direkt tillbaka in i det sista av skolarbetet som ska bli klart nu innan sommaren. Idag kl nio hade vi presentation av vårt projektarbete och nu ska jag sätta mig för att planera min tio minuters presentation av omdesignen jag gjort i distanskursen. Puh, är så trött på dendär uppgiften nu. I morgon är det upp tidigt för att gå till skolan och förbereda vår monter som ska visasupp på skolan i morgon mellan kl 17 och 20. Det ska bli sååå skönt när allt dehär är över. Puh.

Äntligen fredag! http://damernasvarld.se/...

Äntligen fredag! http://damernasvarld.se/art/211374/27_blommiga_klnningar/ Länken visa 27st blommiga klänning som inspiration inför sommaren. Vill ha!


mango

Kan man äta en mango som har läckt?



Nej, den va lite brun innuti så det blev ingen mango ikväll. Ska konsentrera mig på att göra klart den sista uppgiften i distanskursen istället.

skotöjning




Skorna till bröllopet på lördag har kommit och jag gör mitt bästa för att töja dem lite innan det är dags att bo i dem en heldag! Undrar vad grannarna tror när jag klackar runt här inne :) (vet av egen erfarenhet att väggarna är ganska tunna här) Jag beställde skorna från Vagabond på nätet för att få rätt storlek och färg. Varken storlek 36 eller den här ljusa grå finns att få tag på i butik. Vet inte om det beror på att den är såsnygg så att den är slut elelr om den är så opoulär att de inte brytt sig om att beställa in den :/ hmm, jag diggar dom i alla fall.

en helg i halmstad




Efter en otrooligt avslappnande helg har jag åter landat i vardagen av stress och plugg. Men jag räknar ner dagarna och på fredag är det över. Efter helgen väntar redovisningar och utställningar men i alla fall inget mer pluggande, blod, svett eller tårar.

Helgen som gick var både lång och kort på samma gång, vi hann med så himla mycket i Halmstad fasten tiden bara flög förbi. Vi hade fredagsmys med flygande jacob, en shoppingtur, åt lunch och glass i solen, vi tog det lugn på balkongen, vi lagade middag och den fina efterrätten ovan, vi drack vin, vi dansade och vi såg på film. =)



Idag var jag och Emma iväg på lunchen och inhandlade dessa fina grejer! Tanken är att jag ska scrapbooka ihop lite fina kort. Ett till Alex som fyller år idag och har maskerad på fredag, ett till mamma eftersom det är mors dag på söndag (glöm inte det) och ett till farmor som fyller år på samma dag.

Jag är så himla redo för helg! Äntligen få...

Jag är så himla redo för helg! Äntligen får man lämna den gnagande, stressande känslan som pluggandet just nu slungar över mig. Och det är inte vilken helg som helst som väntar, - nej! Det är en weekend i Halmstad med Alex och Elinor hos Anna och hennes David. Det kommer bli kanon och tankarna kommer inte att vara på Joomla! en enda sekund, det vet jag! Om en timma är jag äntligen framme! :)


poppisar (igen)



Belönar mig själv efter fyra och en halv timmas knackande på datorn. Men det börjar bli en någorlunda okej prototyp av CDON.eu =).

Jag gör som Anna säger till mig! ;) Har mailat kursansvarige och om hon inte hört av sig till mig innan Fredag tänker jag göra uppgiften själv. Om hon vill ta del av mina otroliga joomla!kunskaper får hon allt höra av sig ;)

:@

Ibland har magkänslan rätt!

Jag är ju i grupp med en annan tjej i distanskursen där vi bland annat ska analysera en webbplats, ange förbättringar och skapa de förändringarna i en prototyp i verktyget Joomla! Den första skrivardelen delade vi upp och tanken var att vi i måndags skulle maila våra texter till varan och bestämma hur vi ska gå vidare med uppgiften. Jag har skickat min del. Gissa om jag fick något mail i måndags?, nej.  Gissa vem det är som har suttit tre timmar i måndags och två timmar i dag och pillat med vår prototyp!? -JAG!

Börjar bli lite smått irriterad! :@

.

Lördagen kunde inte ha blivit bättre! Inte på något sätt. Det var kanonväder, ända tills vi gick in för att ha champagneprovning och då gjorde det inget att det öste ner utanför. Vi åt fantastisk mat och Ida va kanonnöjd, speciellt för att hon slapp göra något pinsamt :). Nu ser jag fram emot ett fantastiskt bröllop om två veckor och efter det, skola skola skola och sen äntligen sommarlov! 

I morgon är det Lady Gaga som håller i tyglarna på Metroredaktionen och till min förfärliga besvikelse fick jag idag reda på att det inte längre finns Metro i Jönköping!! Enligt Emma hade den tydligen varit borta ett tag. Bara för att vi aldrig tar bussen längre har vi helt och hållet missat detta. Det blir helt enkelt till att läsa den på nätet,... inte riktigt samma sak,...

Idag har jag kämpat, inte bara med projektarbetet i skolan (var inte hemma fören efter kl sex!) utan fortsatte direkt med distanskursen och gav mig in i mardrömmen AKA Joomla!. Det gick, peppar peppar ta i trä, ganska bra faktiskt och jag börjar få liiiite kolla på några små saker. Det kommer nog lösa sig dedär ändå.

Nu har jag verkligen förtjänat en lugn kväll i soffan framför tv:n.

nej - inget regn, Tack!



God morgon! Jag laddar ordentligt med en superstor ost-svamp-lök-skink-omelett! Idag ska vi ha möhippa för min syster som gifter sig den 28:e maj =) Det blir en heldag med massa roliga aktiviteter med allt från champagneprovning till magdans och picnic. Jag har synat väderleksrapporten och hoppas att regnet håller sig borta till ikväll som de lovat.





Och som vanligt går kaffemaskinen varm här hemma hos M&P. Hade velat taöver i princip alla mammas muggar och koppar. de är så söta. Längtar ofta efter att ha en lägenhet där jag bor på riktigt. Det är liksom inte samma sak att köpa hem fina saker när man, för det första, bor själv, och för det andra, inte är där äns hälften av tiden. Nej, jag vill bo på riktigt, då ska jag minsann köpa koppar!

fuskig äppelpaj

Jag fick en knäpp och blev toksugen på äppelpaj! Eftersom ett enkelt studenthem inte innehåller rätt ingridienser gjorde jag en lite enklare variant.

Jag skivade världens största äpple och la ut det lite trevligt på ett fat


In i micron i två minuter, släng på kanel och lite vanilj yoghurt så blir det såhär smarrigt



Nu måste jag stänga av datorn, det har precis börjat regna och mullra här utanför,..:/

Judas

Judas - älskar håret när de sitter i vattnet!

broccoli-ost-skink-paj

Gårdagen gicki ett. Det vaar en mycket bra dag och ibland är det skönt att få mycket gjort, blanda det med nöja och sen äta goood mat och se på film.

Seminariet gick bra, läraren nickadeckade och log mot mig under presentationen och ingen av de andra hade något att tillägga. -jag är nöjd.

Vi fortsatte med lunch i solen och tog sedan tag i lite texter som behövde läsas igenom och skickas vidare för granskning. Inte nog med det, vi hann också skriva ett par bra faktainlägg till FB-sidan. Så snart börjar det väl hända lite roliga grejer där också.

Efter detta tog vi oss ner till stan och shoppade. Jag skulle absolut inte köpa någonting men med Emmas motivation broccoli kostar ju bara tio kronor, köp den! gav jag efter suget och köpte en helsvart shorts-och-linne-dräkt som sitter ihop (från barnavdelningen ;).

Vi promenerade vidare och vips va klockan runt fem och vi tog oss hem till Emma för att laga middag och se på filmen The King´s Speach. -bra film.

Här är resultatet av matlagningen:



Efter en hel timma av svettandes med Elin på gymet i morse är jag nu mer redo än någonsin för en heldag av föreläsningar! -saknar bara mjölk till mitt kaffe :/

gårare



Jaha då var det onsdag och sommaren är över för den här gången. Resten av veckan ska bli mulen med regnig enligt Tv4 vädret. Men det spelar ingen roll eftersom vi inte har tid att vara ute i det fina vädret ändå! -inte bitter.


Idag är det litteraturseminarium. Jag försökte förbereda mig i reklampauserna på Kanal 5 i gårkväll. Det ser ju ganska förberett ut men frågan är hur bra det kommer att gå. Vi har blivit tillsagda att det kommer vara avslappnad stämning och alla kommer sitta runt ett bord så jag är inte speciellt orolig eller nervös. Tvärt om, jag brukar tycka att seminarium och redovisningar är bland det roligaste =)

helt nytt från Lady Gaga

Kollain dehär! Splitterny och kanonbra. Hon gör mig aldrig besviken


singaporebuzzblog3.blogspot.com

Joomla?

oj oj oj, nu snurrar det runt i huvudet!

Har precis haft den sista lektionen på distanskursen och känner mig mer okunnig på området än vad jag någonsin har gjort :/ snacka om att vara krångligt dedär Joomla! puh. Den sista och största uppgiften på kursen ska nu göras innan den 1:e juni då det är redovisning och presentation. Eftersom man är tvungen att arbeta i grupp ökar min stress (av någon konstig anledning) då jag inte kan ha kontroll på allt själv. Litar liksom inte på den andra tjejen jag ska jobba med, hittils är det jag som fixat och ordnat allt med våra gemensamma förberedelser. Vill bara inte stå i sista sekunden och inte ha gjort klart allting. Nu har jag i alla fall, för att lätta min ångest, tagit kommandot och föreslagit en bra uppdelning av den första halvan av uppgiften. Hoppas hon svarar på mailet snabbt så jag kan börja med min del.

Ibland bode jag verkligen släppa lite på kontrollen men då projektarbetet ska vara klart och redovisas 30:e och 31:e maj och den här uppgiften ska vara klar och redovisas den 1:e juni + attmin syster har bröllop och Alexandra har födelsedagsfest helgen innan blir det liiiite jobbigare att klämma in sista-minuten-ändringar för min del.


dagens ära?


Igår, dagen till ära, hade jag på mig dessa pjamasbrallor-liknande byxorna från Gina tricot. De är så himla sköna och det käns verkligen som att man går med mjukiskläder på sig. Ännu en av mina klädfavoriter just nu.

skor och klänning

Jag är på jakt efter ett par skor till min klänning som jag ska ha då jag är brudtärna på min systers bröllop den 28:e maj. Det börjar närma sig och snabbare än vad man kan tänka sig kommer all tid att shoppa ha sprungit iväg och jag kommer få gå barfota ner i mittgången under vigseln. -självklart något jag vill undvika men det är faktiskt inte så himla lätt att hitta några skor som är:
  1. Snygga!
  2. Passar till klänningen.
  3. Går att gå/stå och behålla på under en hel dag utan att kapitulera.
  4. Gärna snubbelsäkrade.



Jag hittade dehär skorna på Scorett i helgen och blev helt förälskad. De är snygga och supersköna. Fråga är om de passar till min klänning :/ -jag tror inte det.




Klänningen är lite mer gullig medan skorna är mer brutala!? =) -Eller? Kan det kanske vara en matchning som passar perfekt?

den perfekt lördagen

Min lördag var ett praktexemplar på vad en fantastisk lördag ska innehåla! Till att börja med fick jag bli av med allt spring i benen på mitt absoluta favirotpass på SATS, Dacearesobic. Det är alltid lika kul, oberoende hur man känner sig innan passet kommer man alltid där ifrån med ett stort leende på läpparna!
Jag promenerade i det fantastiska sommarvädret hem och mötte sen upp Erik och Viktor för att ta färjan som går precis här neranför över till Södermalm. Vi promenerade upp till Medborgarplatsen och satte oss på uteserveringen på Snaps och tog oss varsitt glas. Solen stekte.
Vi planerade kvällens grillning och åkte hem,handlade och satte oss på uteserveringen till Göteborg som jag skrev om i fredags.
Här är utsikten från bryggan.
Kvällen blev en perfekt fortsättning på den soliga dagen. Frederik, Deseré och henns kille Jonas kom också när de hade jobbat klart. Vi grillade marinerad kyckling och kryddiga korvar. Till det lagade vi två olika såser, potatissallad och vitlöksbröd. Efter kalasmiddagen som avslutades med äppelpaj och vaniljsås spelade vi TP.
Är inte detta receptet på en perfekt lördag så vet jag inte vad!

I made it

I made it - Jag har nu lyckats ta mig både till och från Skärholmen utan att komma bort! Känns som att jag bara blir mer och mer stockholmsk för varje dag som går (nej kanske inte). Men jag är ganska bra på att ta mig fram till både det ena och andra stället vilket ibland inte är helt enkelt. Men, en glad nyhet är att jag kanske inte kommer behöva ta mig ända till Skärholmen varje dag i sommar då de behöver en sommarjobbare i butiken på Götgatan. Tydligen hade hon inte fått tag i han som skulle bestämma detta men de ska höra av sig så snart som möjligt och säga hur det blir. Götgatan ligger ungefär 100 ggr närmare än vad Skärholmen gör så det hade varit skönt att slippa åka så långt. Men vilket som går bra egentligen.
Något som är bra med att åka kollektivt en lite längre bit, framförallt på morgonen, är att man kan läsa Metro i lugn och ro. Det blir ju inte så mycket av det när man promenerar till skolan varje dag. Men idag läste jag den och hittade två saker som är värda att nämna.
För det första är vår granne med i dagens tidning ;)
I Metros Reportagedel listas de tio bästa uteserveringarna och då är Göteborg med som nummer åtta! =) Den här lilla restaurangen med den fantastiska uteserveringen ligger på samma gata som lägenheten i Stockholm.
För det andra ska Lady Gaga ta över Metro för en dag.
Den 17:e maj är det hon som styr över tidningen som chefsredaktör. Ska bli ytterst spännande att se vad hon hittar på.

soliga stockholm

God morgon, å så härligt att vakna upp i ett soligt Stockholm! Och till att få se en sneeekpeek på Lady Gaga´s video till Judas. Vakna med the voice visa ungefär 30 sekunder av videon som tydligen har premiär nu snart.
Jag kom fram igår kväll vid halv nio och det märktes att Frederik hade ansträngt sig lite extra för få den 32kv2 stora lägenheten att vara fin. Det var diskat, städat (OCH dammsugit), tacoingridienserna var inhandlade och inte nog med det. Han hade också köpt ett våffeljärn som jag har tjatat om enda sedan våffeldagen i våras! =) Efter att ha stoppat oss med tacos orkade vi inga våfflor igår så det får bli fredagsmysmaten ikväll istället.
Planen för idag är att få många saker uträttade. Det, kanske viktigaste, och anledningen till att jag spenderar helgen i Stockholm är ett möte med chefen där jag ska arbeta i sommar. Vid klockan fyra i eftermiddag ska jag ha lyckats leta mig ut till Skärholmen. Jag litar på min iPhone och den fantastiska SL-appen för att genomföra detta. Jag ska också promenera bort till Sickla köpkvarter för att kikain på H&M där jag hoppas kunna byta min klänning till en mindre storlek. När man ändå är i krokarna ska det allt bli träning också! Äntligen -jag har verkligen saknat gymmet. Lite extra mycket varje gång de drar 400kr från mitt konto :/ utan att jag varit där sedan mitten av april.

http://damernasvarld.se/art/208810/tjuvkik...

http://damernasvarld.se/art/208810/tjuvkika_p_hstens_mode_frn_hm/ Damernas låter oss tjuvkika på, säkert inte bara min utan alla studenters favoritbutik, H&M's höstkollektion! Tyvärr är det bara en bild men beige och blommigt får tummen upp! :)


pova alltid

Puh, har precis kommit hem från en fullspäckad dag av en massa blandadat innehåll. Vi har tränat, intervjuats, pluggat, shoppat och haft ett mycket givande möte!

Vi tog en snabb sväng ner på stan för att jag skulle lämna tillbaka ett linne som jag köpte förra veckan för att ha på mig i lördags. Tanken va ju att få tag i ett snyggt linne som skulle täcka min mindre snygga bränna på ryggen. Jodå, vi hittade ett linne men eftersom jag va för lat provade jag det aldrig och det får man sota för i efterhand. Det va inte alls bra och jag kunde inte använda det till kjolen. Men, man lär sig inte direkt! Jag köpte en mörkbå långklänning och en vit- och blårandig t-shirt att ha över, en sån bred och kort. Supersnyggt och jag är kanonnöjd. Problemet är bara att klänningen är för stor :/ Måste ta med den till Stockholm och försöka byta till den mindre storleken.



Klänningen från H&M

I fortsättningen ska jag alltid prova innan jag köper!

Imorgon drar vi igång på riktigt med projektarbetet (känns som at jag sagt det flera gånger) men i morgon ska vi starta Facebooksida och Twitter för Havital. Så gå inte och gilla oss på Facebook och följ oss på Twitter!! Jag ska länka båda sidorna så fort vi satt igång dem.

tv, te, tidning



Nu har jag kastat in handuken för idag. Det är bara blåbärste, tv:n och min tidning Bild (full med oläst skvaller) som gäller för resten av kvällen. Jag tog tjuren vid hornen tidigare och såg på inspelningen av den senaste lektionen i min distanskurs. Det är ganska svettigt men intressant på samma gång.

Tweet

Åh, det är så kul att hitta nya genvägar och kopplingar mellan olika saker! Idag har vi gjort klart det sista inför litteraturseminariet som är nästa onsdag, -Det är vad jag kallar för framförhållning! Anledningen är väl egentligen att vi bara ville få det gjort som möjligt för att gå vidare till den roliga delen i projektet.

Vi har i alla fall fixat och trixat, letat och testat tio tusen olika sätt försöka få Facebook och Twitter att sammankopplas till våran testsida. Det gick lätt som en plätt att lösa för min personliga Facebook och Twitter med e va snäppet knepigare med en facebooksida. Men, vi hittade något annat som va desto roligare då det fungerade med en gång. Se i de översta vänstra hörnet på min blogg! Klickar man på den knappen (som jag kodatdit själv ;) komer man direkt till min Twitter.



Så - follow me on twitter




För övrigt är jag supersugen på att träna. Längtar efter att svettas på gymmet, springa på bandet och gå på massor av pass. Till helgen blir det till att träna för att ta igen några veckor av vila. Jag har redan bokat in mig på två pass på SATS i Sickla på lördag och söndag. Vi gör i alla fall ett tappert försök till nån liknande träning, i morgon bitti ska jag och Elin gå ner till träningsrummet som ligger i vårat hus för att jogga lite ock lyfta lite skrot.

God morgon / lunch från Sveriges kallaste ...

God morgon / lunch från Sveriges kallaste stad - Jönköping! Det öser ner julafton snö utanför fönstret och blåser som om det vore stormvindar påväg in över Vättern :/ En sån tur att vi hann ta vår morgonpromenad och gå till skolan innan ovädret började. Vi sitter i tryggt förvar inne på skolans bibliotek och läser och letar forskning kring hur företag använder sig av de sociala medierna Facebook och Twitter i marknadsföringssyfte.


Stadsparken



utsikt från stadsparken.


På vägen hem efter en lååång dag i skolan, med informationssökande om ny forskning i vårt projektområde till litteraturseminariet nästa vecka, gick jag och Elin bort till Torpa för att hämta hennes cykel med punka på bakhjulet. För att ta en lite genväg hem gick vi genom stadsparken. Som man kan se på bilden ovan ligger den ganska högt upp och jag kunde inte låta bli att ta en bild över husen och Vättern. Det är både mycket possitivt och negativt att bo på ett berg. Det är fin utsikt över hela staden men det är sjukt jobbigt att traska uppför i 20 min varenda dag!


För att liksom bygga ut mitt boede i min värdelösa rull-resväska har jag packat upp för att kunna packa ner igen i morgon inför Stockholmsresan på torsdag eftermiddag. Som tur är får jag i alla fall sällskap av Emma på bussen under hemresan då hon ska hälsapå sin mamma över helgen. Jag borde få rabatt av Swebus så mycket som jag har betalat till dem den senaste tiden...

talangfullt

Jag har en dold talang.  (: Om man hör en bra låt på radion kan jag lyssna på albumet och säga vilken av alla dessa nya låtar som kommer bli artistens nästa singel som (förmodligen) kommer bli söndespelad på radion tills man inte gillar den längre. Nu under mina långa bussresor de senaste dagarna har jag haft gott om tid på mig att lyssna igenom endel musik och kan med största sannolikhet säga vilken av låtarna på Septembers allbum Love CPR som kommer spelas på radio innom kort.

Här är den!

Beroendeframkallande

Det är knäppt hur man vänjer sig vid att vara uppkopplad och ha tillgång till ALLT hela tiden. Så fort jag inte längre kan använda min iPhone (eftersom det kostar sjukt mycket att surfa utomlands) mäsrker man hur beroendeframmkallande den verkligen är. För att slippa tänka på den hela tiden har jär för det mesta låtit den ligga hemma under helgen.

Vi har i alla fall haft en kanonhelg i Norge hos Frederiks familj och nu sitter jag på bussen på väg hem till Göteborg där jag ska sova över hos mamma och pappa och åka sista biten till jönköping i morgon bitti. Det är skönt att kunna dela upp resan på två. Känns lite orättvist att Frederik flyger till Stockholm på en timma och jag måste åka buss i sex timmar :/

När vi hade kommit fram i Fredags köpte vi pizza från Pizza Gutta :). I Norge är alla pizzabagare och pizzerior ägda av svenskar. De motsvarar alla de utlänningar i Sverige som äger de flästa pizzerior där. Kan meddela att svenskar är mycket duktiga pizzabagare =).

På Lördagen hade vi lite ärenden att lösa så vi åkte iväg för att köpa dammsugare, rakapparat och present till 30-åringen som skulle firas på kvällen.



Vi tog en fika i solen med islatte från Starbucks.


Överraskningsfesten va kanon. Födelsedagsbarnet blev väldigt överraskad och glad.


Idag har vi ätit brunch hos Frederiks mamma -Ja det är vad vi har hunnit med.

RSS 2.0