Follow JosefineAn on Twitter frånjosefine -

September




Så fort jag satte mig på bussen mot Oslo släppte allt som har med pluggning och bara rann av mig ner på marken. Förmodligen ligger de där på Nilsericssonsterminalen i Göteborg och bara väntar på att jag ska komma tillbaka på Söndag men just nu känns det helt okej.

Den här låten är på repeat i mina lurar, jag dricker LOKA med smak av cocsnöt, förvånansvärt god. Tror dom har hittat nått bra där med LOKA likes LA smakerna.

sex timmar av underhålla-mig-själv-tid




Här sitter mina fantastiska projektvänner och sliter i grupprummet på bibblan medan solen skiner utanför fönstret. En sån arbetsdiciplin vi har!! Handledningsmötet gick skitbra och vi har fått svar på ALLA frågetäcken vi hade angående en hel rad av olika saker. JA till Johan som handledare!



Nu har bussen precis rullat ut från Jönköping och sex timmar av underhålla-mig-själv-tid har börjat. Puh. Men tack vare Emma är problemet med vad jag ska göra utan Internetuppkoppling i Norge löst. Hon hade med sig ett USB minne med The black swan som jag inte har sett ännu. Vilken flax. Men nu blir det e-bok om Joomla!

45min fattigare men 6195 steg rikare

God morgon. Jag behöver tips på vad man kan sysselsätta sig med på bussen idag. Så länge jag är i Sverige kan jag surfa på datorn och pilla med mobilen hur mycket som hels så det är inga problem. Men, vad ska jag göra dedär (ca två?) timmarna på bussen i Norge?! Finns det någon rolig app till iPhone där man inte behöver vara uppkopplad?

Den senaste tiden har jag fått totaldille på allt med hög midja och "byxdress" plagg. Jag kan inte låtabli dem och att gå in på H&M utan att köpa något är otroligt jobbigt. Idag har jag plockat fram min absoluta favorit som Ugglan från igår passar perfekt till!



Här är ett litet smakprov.

Nu ska jag släpa min tunga väska tvärs över stan till handledningsmötet.

torsdagskväll

Klockan är åtta, packningen är klar (nästan) och nu är det dags för Jobbjägaren och te i soffan! Det är ett mycket inspirerande program som alla borde se på.

Prjoketarbetet då? -Jo, idag har vi gjort klar presentationen om hur vi ska använda Facebook och Twitter. Uppdragsgivaren har fått materialet mailat till sig och vi är helt enligt vår tidsplan. Det är kanon och jag känner att jag med lugn och ro kan resa iväg och ha en rolig helg med gott samvete.

Planen är att jag ska läsa en rekomenderad bok (som e-bok på datorn på Internet) till min distanskurs på min flera timmar långa bussresa från Jönköping till Oslo. Som tur är har jag världens bästa mamma som ska möta upp mig då det är bussbyte i Göteborg med lite mat till resten av resan. kan man ha det bättre?



Det blev lite shopping idag också efter att vi hade slitit klart i vårt egna grupprum. Jag köpte nya dojjor med blommigt möster och det här fantastiska ugglehalsbandet. Har letat efter en uggla att ha runt halsen ett tag nu och idag hade jag funderat länge nog och köpte detta från Gina tricot. Halsbandet ska jag använda redan imorgon ;)

grupprum = bra plugg



Här skymtar man Vettern mellan husen.


Idag är en ny dag med nya tag. Vi har bokat ett grupprum på Högskolans bibliotek mellan kl 11 och 14 idag. Vi har helt enkelt tröttnat på att bli utkörda från alla grupprum på skolan som tyvärr endast går att boka av lärare(?!) Vi ska göra en Facebook- och Twitterplan för att skicka till uppdragsgivaren så fort som möjligt så att han kan läsa och godkänna plalen. Vi vill bara få igång allting. det är ju så mycket roligare när man får göra någonting på riktigt och inte bara planera inför att göra det.

Jag ska, efter att vi är klara idag, ta mig ner till H&M och fixa lite nödvändigheter inför helgen. Det linner jag hade tänkt ha på mig på Lördag, en tubtopp, va inte speciellt snygg tillsammans medden oönskade brännan formad som ett linne med extra band, som dök upp efter lunchen i solen i Söndags...Jag måste helt enkelt skaffa ett nytt linne.

bor i en resväska

Jag har knappt hunnit packa upp väskan sen jag var i Göteborg i helgen, och nu är det dags att ta fram den igen och börja packa inför Oslo. Jag är en sån person som alltid packar ner tre exta av allt eftersom jag inte kan bestämma i förväg vad jag kommer vilja ha på mig en annan dag. Detta är ett betende som gör att en väska med kläder för lördag, söndag och måndag är kanonstor, proppfull och supertung! Med tanke på att jag kommer få släpa runt den i Jönköping på Fredag då vi ska ha handledarmöte på ett ställe och sedan ta oss tillbaka till skolan för att fortsätta jobba innan det är dags att åka, bör den kanske bara innehålla nödvändigheter den här gången. Vi får väl se hur det går med dedär.

Om man bortser från att släpa packningen fram och tillbaka så ska det bli jätteroligt att få komma til Norge igen -har inte varit där sedan i November förra året! Planen är att fixa och trixa lite på Lördag och sen är det överraskningsfest för Fredreiks vän som fyller 30 år (idag) på kvällen. hmm, vad ska man ha på sig på en sån fest?

morgonpromenera mera

 

Vad är ett bättre sätt att starta dagen på än att ta en promenad? Nä, jag vet inte något anant som är bättre. I dag har Elin visat mig sin 45min långa powewalk sträcka här i bostadsområdet uppe i Dalvik. Det är en slinga med lite skog och lite hus i en perfekt mix!


jag säger det igen,..




Jag tror jag har sagt det förut, men jag säker det igen: Det är slitigt att läsa kurs på engelska på distans! Puh, jag sitter inne i det här fina vädret och svettas framför inspelade distanslektioner på knackig engelska. Och så ska man lyckas knåpa ihop en uppgift efter det?! -hjälp.

Tur är i alla fall att det går så bra med det andra pluggandet. Idag kan vi pricka av budgeten från listan över saker att göra i projektet. Vi hann till och med ta en sväng på stan nu när studiestödet rammlat in på kontot. Det blev inte någon storshopping direkt, bara nödvändigheter =) Jag har letat efter någon topp att ha under en lite för urringad klänning (fast med ben på),... aja, hittade en snygg svart på H&M så jag är nöjd.

multitasking?!



Ja, som student kan man minsann inte ligga på latsidan en måndag som den här. Tvätta, diska, laga mat, göra matlåda, dammsuga, packa upp, packa ner, plugga, skriva mail, ta emot mail, komplettera och skriva lite till... Inte så konstigt att en strumpa blev rosa i torktumlaren.

Vi har under dagen kommiten bra bit med arbetet och gjort vår prelliminära projektplan, saknas bara budget. Det känns kanon. Nu ska jag luta mig tillbaka i soffan med te framför tv:n.

i gårkväll



Såhär blev gårdagens kvällsmat. Det gäller att njuta.


Nu sitter jag på Swebus påväg tillbaka till Jönköping. Det blev en tidig morgon idag, men (för en gång skull) ser jag fram emot att få komma till skolan och sätta igång igen efter helgen. Det är stor skillnad i motivationen på att släpa sig iväg till en föreläsning och att jobba fritt hela dagen med en kanonrolig uppgift. Ja- Hej då Göteborg, men vi ses en snabbis redan på fredag. Det blir en mellanlandning där då jag ska ta mig ända till Oslo för en helg i Norge hos Frederiks familj.

Solen skiner i Göteborg

 

Idag har jag haft en heldag med mina tjejer på stan! Vi startade med lunch på uteserveringen på Kungsportsplatsen och fortsatte med glass och seda Cirkus på Heden.

 

Nu ska jag packa och boka tågbiljett, för imorgon bär det av tillbaka till Jönköping.


blommigt och vindstilla




Det var inte mycket som blommade igår när vi promenerade i Trädgårdsföreningen men det här trädet var fyllt med vita stora blommor.

Idag har jag varit i Frillesås på Emelies familjs landställe. Det var kanonfint väder, vi solade på altanen och åt påsklunch hos grannen. Tyvärr var jag tvungen att åka hem innan det blev dags för år 2011´s första dopp! Jag är, kvällen till ära, taxiförare åt mina föräldrar som är iväg på påskfirande med vänner i Hälsvik. Känner att jag har X antal resor att köra dem till olika saker för att det ska väga jämnt på den punkten :)  Under kvällen är tanken att jag ska skriva klart min praktikrapport, får se hur det blir med den saken, och sen hämta upp i Hälsvik igen. 

Glad Påsk!


Långfredag

Flingor, ägg, scones och te till frukost i solen på altanen.


En perfekt start på dagen. Nu ska jag skriva det sista på uppgiften som ska lämnas in på tisdag. Senare tar vi en sväng in till stan och promenerar i Trädgårdsförening, fikar på Rosenkafeét och kikar i en Tebutik efter de fantastiska tekopparna som min mamma har köpt där. Jag älskar dom och måste köpe ett par själv att ta med mig hem.

....som vanligt...

Som vanligt lägger jag upp en bild eller skriver en rubrik och glömmer helt av att skriva om och förklara den :P. Kaffemaskinen går på högvarv när jag är på besök hemma hos päronen! Dedär är lyxfaktor! Mums. Nu -vitsippsplockning!

Göteborg




Idag klockan tjugo över elva bar det av med Swebus hem till Göteborg. Jag ska inte ljuga och säga att de va lätt att kliva upp ur sängen i morsen. MEN, det är väl ett tecken på att det va en bra onsdagskväll?! Grillade hamburgare, rött vin och en sväng in på Kåren = en bra kväll.

Idag däremot har jag suttit med tredje uppfiten till distanskursen. Det känns som att det börjar flyta på lite bättre nu och jag har lyckats skaffa mig en samamrbetspartner till sista uppgiften vilket är kanonbra =) Skönt att had et löst i alla fall! Men nu får det vara färdigpluggat för idag. Min syster ha precis kommit hit och ska dra med mig ut för att plocka vitsippor i solen.

packning, idékastning och utgång

God morgon! Idag är det, minst sagt, full rulle. Igår eftermiddag fick vi det efterlängtade mailet från uppdragsgivare med lite mer exakta förklaringar och massor av material till det vi ska göra för dem som projektarbete nu under sju och en havl vecka fram över. Det känns mycket bättre än vad det gjorde när vi som tre förvirrade frågetäcken klev ut från mötet i Tenhult i måndags.

Idag då: Ja, nu har vi lektion om hur man lägger en budget osv fram till kl tolv. Efter det ska vi vi väl starta igång allt och börja på projektplanen ordentligt!

Sen kör vi grillning hemma hos Emma & Simon för att fortsätta med lite vin och sedan bege oss ut på Kåren.

yoghurtglass på balkongen

 

Jag tar en välförtjänt paus på min otroligt soliga balkong iförd bikini (och halsduk) med hemmagjord yoghurtglass. Jag lyckades bränna mig igår när vi spenderade över en timma i solen vid vattnet på uteserveringen och det får man minsan sota för. Jag är illröd...

Glassen är busenkel att göra:
bara att blanda frusna bär och en yoghurt (jag tog amerikanska blåbär och hallon + yoghurt med vaniljsmak) och ställa in i en skål i frysen. Sen blandar man runt ungefär var 10:e min tills den fått lagom tjock glasskonsistens. Min frys är nog kanonkall för den här skålen tog ca 20 min att göra.

Nu är det dags att ta tag i praktikrapporten så den delen kan avslutas och fokus kan flyttas till projektarbetet och webb design kursen.


...

Kaffe och mat på Wayne´s Coffe.

Vättern

 

Igår hade vi en otroligt solig dag här i Jönköping. Kaffe vid vattnet och möte ute i Tenhult. Mötet gick bra, men det va lite förvirrande men det är väl alltid så innan man har kommit igång med uppgiften. Det löser sig. Idag är det introduktion och lite "barain storming" om ideer :)

 

Mina IKEA fynd

Nu:


brödbakning

 

Igår bakade vi bröd till frukost! Det blev ett gott solrosbröd i mina fina blommiga bröd-pappers-formar. Vi slog två flugor i en smäll eftersom jag hade lovar Emma & Elin att baka till dem (i januari fick jag brödformarna och en bok med massor av goda bröd recept, i födelsedagspresent) som lite kick off med projektarbetet som vi drar igång idag. -Bröder blev supergott, både till frukost och kvällsmat!

 

Igår var jag och Fredrik på IKEA och jag köpte två jättefina krukor i vitt med lite spetsmönster upptill och två lila blommor att ha i. Det står nu i mitt fönster och är tjusiga. Det blev även två små vaser, en i vitt och en i ljusrosa. Jag kunde inte låtabli att plocka lite visippor påväg upp från bilen för att kunna använda vaserna med en gång. -Jag ska ta bilder på dessa fina nyinhandlade sakerna från IKEA också.

 

Annars är de projektarbete för hela slanten som står på dagens schema. Vi (Jag, Emma & Elin -projektgruppen) ska ses i stan idag kl elva för att dubbelkolla hur vi ska ta oss ut till mötet i Tenhult idag. Vi ska vara där kl två och det kommer ta ungeför 40 min att åka dit. Sen blir det en kaffe på ett nyöppnat café med uteservering nere vid vattnet för att gå igenom lite vad vi ska säga till honom på mötet och för att vara lite uppdaterade. Enligt väderleksrapporten ska det vara kanoväder även idag och jag ser redan fram emot kaffet :)


Puh, äntligen är det dags för sängen!! Det...

Puh, äntligen är det dags för sängen!! Det är verkligen jobbigt att flytta men nu är vi äntligen på plats i Jönköping och har käkat middag och kollat på fotboll. Det va fullbokat på O'learys och Sir Simons så vi fick se matchen via web tv på datorn istället. Inte riktigt samma kvalitet direkt men ganska skönt att kunna ligga i soffan med mjukis. Nej, nu ska jag sova. God natt


Fredagsmys.



Vi körde all inn igår kväll och beställde pizza, käkade godis, drack cola och såg filmen Dinner for Smucks, (eller hur den nu kan tänkas stavas).

Nu ditter jag och laddar inför den sista Danceaerobicen på SATS i Sickla på ett par veckor. Sen blir det till att packa ner alla min kläder och saker som jag spridit ut över våra 32kvm för att ta med till Jönköping. Snart bär det av!

Sickla Sjö.








För att kickstarta denna soliga, härliga fredag snörade jag på min träningsdojjorna och powerwalkade runt (halva) Sickla sjö. Det tog mig, nästan exakt, 40 minuter och blev ungefär 5500 steg. Det känns super, nu kan jag plugga några timmar och äta lakris ikväll.   

pärlor och tyger

Igår fyllde min bardomsvän Emelie 24 år. Vi har känt varandra hur länge som helst men har inte kunnat ses på ett tag. Det är lite knepigt att få ihop det ibland. Jag har bara varit hemma i Göteborg två gånger under praktiktiden och hon är en person som alltid har hundra bollar i luften samtidigt! Men, nästa helg, till påsk, ska jag åka hem och då ska vi ses. Det ska bli jätteroligt och jag har funderat och klurat på vad jag ska hitta på för födelsedagspresent.

Förra veckan var jag på Panduro och köpte lite pyssel som jag har tänkt att fläta ihop något fint av till henne. Det fanns ett armband som visningsex i butiken med detta materialet som jag har gjort ett försök att efterlikna men inte riktigt lyckats med.

pärlorna och tyget

Såhär fint är materialet, nu återstår bara att den klutiga biten!

(på) återseende




Praktiken och de tre månaderna i Stockholm är nu slut och på lördag packar jag ihop mig och åker ner till Jönköping för att skriva projektarbetet med Emma & Elin. Det har gått fort, 12 veckor och jag tror att tiden med projektet kommer att gå ännu fortare.

Idag sitter jag och kämpar med två uppgifter till min distanskurs, web design. Det är lite kämpigt att läsa helt nya saker på distan och på engelska,.. Har lite problem med en utav uppgifterna men det är väl bara att göra sitt bästa! I eftermiddag blir det Danceaerobic på SATS för att röra på sig lite efter en heldag vid datorn, kommer sakna träningen när jag flyttar här ifrån men jag är snart tillbaka.

RSS 2.0